HU  |  EN  |  RO

Quantitative determination of vitamin C in fruit juices

CAMAG

Quantitative determination of ascorbic acid in fruit juices and similar products is called for when their vitamin C content is declared as an advertising feature. Ascorbic acid is also used as an antioxidant in meat products to stabilize their fresh appearance. Because here ascorbic acid is an extraneous substance, its determination is a regulatory requirement.

Mild oxidation converts vitamin C into dehydroascorbic acid. As its 2.4-dinitrophenylhydrazon (DNPH) derivate this is then separated from matrix substances by TLC and quantified densitometrically by adsorbance at 510 nm.
 

Alkalmazás letöltése Alkalmazás letöltése Az alkalmazás áttekintése Lépjen velünk kapcsolatba

Alkalmazás letöltési űrlap

* Ezek a mezők kitöltése kötelező.

** A személyes adatait biztonságosan tároljuk a személyes adatok védelméről és kezeléséről szóló General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 szabályzat elveivel egyetértésben. Jogában áll kérvényezni az általunk tárolt, Önről szóló személyes adatok megtekintését, módosítását, törlését, korlátozhatja a személyes adatok feldolgozását vagy bármikor visszavonhatja a beleegyezését. Személyes adatait a cégcsoportunkon kívül harmadik félnek nem adjuk ki. A személyes adatait marketing és kommunikációs célra használjuk a hozzájárulás visszavonásig.

További alkalmazások megjelenítése itt:

Analytics Chromatography Thin Layer Chromatography

További alkalmazások megtekintése:

Kromatográfiás készülékek