Könnyen kenhető vajhab
A vajhab készítés fontos technológiává vált, mivel nagyban megnöveli a hűtött vaj kenhetőségét. A fogyasztóknak azért kívánatos egy ilyen termék, mert a természetesség megőrzése mellett növeli a kényelmet. Vagyis egy olyan habkészítési eljárást szükséges kidolgozni, melyhez nem szükséges emulgeáló- és stabilizálószer hozzáadása. A folyamat legnagyobb kihívása az, hogy a stabilizálandó zsírkristályok rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre, és a hagyományos levegőztető rendszerek károsítják a szerkezetüket a magas energiabevitelük miatt. A nagy volumenű gyártás miatt az iparban jellemző az emulgeálószerek alkalmazása a nyíróerő csökkentése érdekében. A tejipari zsírhab-termék gyártók olyan megoldásokat keresnek a nyíróerő csökkentésére, amelyekkel természetes módon stabilizálható a zsír kristályszerkezete és ezáltal a buborékok mérete is. A Kinematica erre nyújt bizonyítottan működő technológiai megoldást az MT-MM készülékével. Több tejipari nagyvállalat már meggyőződött a technológia sikeres működéséről, illetve és alkalmazásba is vette.